Άρθρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ταξιδέψεις εν μέσω κορονοϊού

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, τα αεροδρόμια όμως έχουν ανοίξει και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει και πάλι με ασφάλεια. Οι αρμόδιες αρχές παίρνουν συνεχώς νέες αποφάσεις για τις πτήσεις από/ προς τις χώρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που διαθέτουν. Το Reytrip.com είναι πάντα δίπλα σας για να σας βρίσκει τα καλύτερα αεροπορικά εισιτήρια για οποιονδήποτε προορισμό αλλά και για να σας ενημερώνει τι ισχύει για τις πτήσεις με βάση τις αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να έχουν συμπληρώσει ένα Passenger Locator Form, τουλάχιστον μια μέρα πριν από την ημέρα αναχώρησης της πτήσης τους.

Οι πτήσεις από/ προς την Τουρκία δεν επιτρέπονται έως και 15/09/2020 ενώ από/ προς Βαρκελώνη μέχρι και τις 30/09/2020.

Στις πτήσεις από Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Ισραήλ, Μάλτα, Ρουμανία και Σουηδία όλοι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι εκτός από την συμπλήρωση της ειδικής φόρμας PLF, να φέρουν και αρνητικό τεστ covid-19 το οποίο θα έχουν πραγματοποιήσει κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την άφιξη τους στην Ελλάδα. Το τεστ θα πρέπει απαραιτήτως να είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά ενώ τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν υποχρεούνται να έχουν πραγματοποιήσει το τεστ.

Όλοι όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς την Κύπρο θα πρέπει να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν την πτήση αναχώρησης τους και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση για PCR για τον covid-19.

Όλοι όσοι ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς την Ιταλία πρέπει είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για τον ιό ή να έχουν κάνει το τεστ αντισωμάτων για τον covid-19, και τα δύο θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί κατά τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την πτήση αναχώρησης τους. Διαφορετικά θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ένα από τα δύο κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο (λιμάνι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο εισόδου) της Ιταλίας εφόσον είναι δυνατό ή μέσα σε 48 ώρες από την άφιξη τους κατά τη διάρκεια των οποίων θα είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

*Οι πληροφορίες του άρθρου ισχύουν την στιγμή που δημοσιεύθηκε, ωστόσο λόγω συχνών αλλαγών στις οδηγίες, το Reytrip.com συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό να επικοινωνούν απευθείας με τα κατά τόπους προξενεία ή πρεσβείες ή/και να επισκέπτονται τις επίσημες ιστοσελίδες των Αρμόδιων χωρών που επιθυμούν να ταξιδέψουν. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΙΑΤΑ για να ενημερωθείτε για το τι ισχύει για τον προορισμό που θέλετε να επισκεφτείτε.

Copyright © 2020 Reytrip