Άρθρα

Οι καταρράκτες των ελληνικών νησιών που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό

Νησιά με καταρράκτες. Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – έχουμε συνδέσει τα νησιά και τις διακοπές σε αυτά με ατελείωτες παραλίες, αμμώδεις ή με βότσαλο και βόλτες πλάι στο κύμα. Μερικά νησιά της Ελλάδας, όμως, αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο αυτό και δεν προσφέρουν μόνο θάλασσα. Από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη θα βρεις νησιά με πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ακόμη και… καταρράκτες! Μαγικές εικόνες από μια διαφορετική Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά νησιά με φύση που μοιάζει με της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και με καταρράκτες. Εμείς διαλέξαμε τρία για να σας παρουσιάσουμε…

Καταρράκτες στα νησιά – Λευκάδα 

Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις παραλίες της και κυρίως το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι αλλά και τους Εγκρεμνούς. Ωστόσο, εκτός από τα γαλάζια, κρυστάλλινα νερά, αποτελεί ένα νησί με όμορφη ορεινή πλευρά που αξίζει να ανακαλύψεις. Ανάμεσα στα καλά κρυμμένα μυστικά της, ακόμη και για όσους έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί, είναι οι καταρράκτες της. Οι καταρράκτες του νησιού βρίσκονται λίγο πιο έξω από το Νυδρί στη Λευκάδα, στο δρόμο προς τη Ράχη. Καθώς ο επισκέπτης διασχίζει μονοπάτια που αναπτύσσονται κατά μήκος του φαραγγιού Δημοσάρη, θα βρει και θα εντυπωσιαστεί από μια σειρά από μικρούς καταρράκτες, που πέφτουν με ορμή και δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.

Καταρράκτες στα νησιά – Κύθηρα

Το συγκεκριμένο νησί αποτελεί ούτως ή άλλως έναν παράδεισο. Μετά από αυτό το τοπίο που θα δεις στον καταρράκτη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η άποψή σου, αν την έχεις και εσύ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο καταρράκτης έχει δύο ονόματα.  Ο καταρράκτης που κρύβεται κοντά στον Μυλοπόταμο των Κυθήρων, λοιπόν, λέγεται καταρράκτης της Φόνισσας, για να προϊδεάσει για την επικινδυνότητα των νερών του. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποτε πνίγηκε ένα κοριτσάκι. Από την άλλη ονομάζεται και Καταρράκτης της Νεράιδας καθώς πράγματι πρόκειται για ένα ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο θα μπορούσε όντως να κατοικεί κάποιο ξωτικό. Για να φτάσεις εκεί θα περάσεις από πέτρινα γεφύρια, δρομάκια με πλατάνια και λιμνούλες. Ειδυλλιακό σκηνικό που μοιάζει… εξωπραγματικό. Το ναυάγιο του Ιονίου που τραβάει τα βλέμματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news.gr

Και μην ξεχνάς όποιον προορισμό και αν επιλέξεις κλείσε τα καλύτερα αεροπορικά εισιτήρια μέσω του reytrip.com!